In bijna elke keuken woon- of slaapkamer in Nederland hangt een klok

By mei 3, 2021Inrichting, Trends

We staan er vaak niet eens bij stil dat de klok een vast attribuut in het interieur is geworden die altijd aanwezig is. In bijna elke keuken, woon- of slaapkamer in Nederland hangt namelijk wel een klok. Dit is echter weleens anders geweest en de klok heeft dan ook verschillende functies gehad door de jaren heen. Tegenwoordig wordt de klok zowel gebruikt als design object, als ook voor de functie voor het aflezen van de tijd.

Een klok in de keuken is erg handig om te helpen de tijd in de gaten te houden tijdens het koken. Een klok of wekker in de slaapkamer zorgt ervoor dat je je niet verslaapt en op tijd wakker wordt en een klok in de woonkamer kan het interieur een impuls geven en de sfeer in de ruimte verder beïnvloeden. Door deze verschillende rollen die de klok heeft per ruimte zijn er tegenwoordig duizenden verschillende soorten klokken te vinden voor elk wat wil.

Tip: https://www.klokkenshop.com/wandklokken/

De meeste klokken worden tegenwoordig online verkocht

Anno nu is het online winkelen ongekend populair in vrijwel alle productcategorieën. Ook op het gebied van klokken hebben de online webshops het overgenomen van de speciaalzaken. Aan het shoppen op internet zitten nu eenmaal een aantal voordelen verbonden. Je bent vaak net even wat goedkoper uit dan wanneer je in de winkel koopt en het zoeken naar een klok passend bij jouw wensen is vaak een stuk makkelijker in een webshop, omdat je eenvoudig kan selecteren op het soort klok, zoals een muurklok, staande klok of koekoeksklok.

Daarnaast kun je sorteren op prijs of filteren op kleur en soms zelf op materiaal, waardoor je sneller bij de perfecte klok voor jou terecht komt. Het betalen gaat ook snel en gemakkelijk en in sommige gevallen heb je binnen 24 uur de klok zelfs al in huis.

De materiaalkeuze voor de klok hangt vaak af van de interieurstijl van de ruimte

De ronde wandklok is waarschijnlijk de meest populaire klok die we in de meeste huizen terugvinden. Binnen dit segment zijn er ook weer verschillende soorten van elkaar te onderscheiden zoals ronde muurklokken met numerieke weergave op de wijzerplaat of varianten met louter streepjes of Romeinse cijferweergave. Ook op het gebied van materiaal zijn er verschillende soorten waaruit je kan kiezen.

Uitgelicht: https://www.klokkenshop.com/tafelklokken/

De materiaalkeuze van de klok gaat vaak ook samen met de materialen en sfeer in de rest van de ruimte. Metaal of aluminium past bijvoorbeeld vaak goed in een industrieel ingerichte ruimte, terwijl een wit materiaal of heel licht eiken weer goed past in een lichte en modern ingerichte ruimte. Er is voor elk interieur type wel een geschikte klok te vinden en er zijn tegenwoordig zelfs aanbieders die het mogelijk maken om zelf een klok samen te stellen.