Deze materialen zorgen het minste onderhoud in je tuin!

By oktober 25, 2018Uncategorized

Ik ben sinds kort trotse eigenaar van een appartement gelegen op de begane grond, midden in de stad. Natuurlijk ben ik hier superblij mee! Het verbouwen en inrichten heeft zo’n 2 maanden geduurd, maar nu het allemaal af is, ben ik helemaal in mijn nopjes over mijn droomappartement. Ik geloof oprecht dat het direct een showroom in kan! Toch was mijn appartement in mijn ogen niet helemaal perfect: er was een tuin aanwezig. Vrienden van me zagen het probleem niet zo en riepen meteen “we kunnen barbecueën!”. Dat klinkt inderdaad wel gezellig, maar ik zag vooral op tegen het vele werk. Ik ben totaal geen persoon met groene vingers. Ik vond dat het anders moest kunnen en dacht bij mezelf: ik wil een mooie tuin zonder teveel gedoe! Ik ben daarom gesprekken aangegaan met een aantal experts en nu heb ik voor jullie op een rijtje gezet met welke materialen je je tuin onderhoudsvriendelijk kunt maken.

Tegels

Tegels zijn de meest voor de hand liggende keuze wanneer je een tuin wilt met zo min mogelijk onderhoud. Tegels zijn makkelijk schoon te houden: even bezemen en af en toe de tuinslang erop en schoon schrobben. Vooral tuintegels van keramiek zijn erg onderhoudsvriendelijk, want deze zullen niet verkleuren. Verder zijn ze erg stevig en niet makkelijk te beschadigen. Na het leggen van de tegels kun je wat zand tussen de tegels strooien tegen de onkruid. Creëer op deze manier je eigen betonnen jungle!

Kies makkelijke planten en bloemen

Geen groene vingers, maar wel een liefhebber van een tuin vol groen met mooie bloemen? Dat is zeker mogelijk! Cactussen, vetplanten en bamboe zijn bijvoorbeeld goede keuzes die erg trendy zijn en weinig onderhoud vergen. Wil je een kleurige tuin hebben? Ga dan voor bloemen zoals chrysanten, lepelplant of ooievaarsbek.

Stenen: grind

Grind is niet bedoeld om je gehele tuin mee te bezaaien, maar het is wel erg geschikt om kleine hoekjes mee op te vullen. Ook kun je grind gebruiken bij het aanleggen van een looppad. Verder heb je de keuze uit allerlei soorten grind, van wit tot allerlei kleuren. Leg onder het laag grind een anti-worteldoek of anti-onkruiddoek om het onkruid de baas te blijven. En natuurlijk mooi meegenomen: stenen hoef je nooit water te geven!

Kunstgras

Tenslotte is het natuurlijk een goed idee om kunstgras te laten leggen, want dit kost ook bijna geen onderhoud! Kunstgras is een moderne manier om het natuurgevoel in je tuin terug te laten komen. Kunstgras is bovendien lekker vol kleur en vrolijk en erg tijdloos. Kunstgras is de laatste jaren steeds beter geworden qua kwaliteit, want de ontwikkelingen staan niet stil. Fabrikanten zijn constant op zoek naar manieren om het kunstgras zo echt mogelijk te laten lijken en tegelijkertijd houden ze er ook rekening mee dat het voor de gebruiker zo makkelijk mogelijk moet zijn om te onderhouden. Kunstgras van tegenwoordig is bijna niet meer te onderscheiden van echt gras en is daarom een waardige vervanger voor echt gras in je tuin.